2010. március 05.

Búcsú a Humor 1-től?

Törölheti nyilvántartásából a Humor 1 tévét a médiahatóság, ha az szeptemberig nem kezdi meg a sugárzást. Koncessziós díjat addig sem kell fizetnie.

A csatorna február közepén jelezte: tavaly november 7-én nem kezdte meg a működést. A médiahatóság döntésében az áll: a társaság „úgy nyilatkozott, hogy műsorszolgáltatását határozatlan ideig felfüggeszti, azaz a műsorszolgáltatás megkezdésének módosított időpontját nem jelölte meg”.
Márpedig – állapította meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) – a médiatörvény egyik passzusa értelmében "törölni kell a nyilvántartásból a műsorszolgáltatót, ha az üzemben tartó bejelentette a műsorszolgáltatás elosztásának megszüntetését, vagy tizenkét hónapon belül legfeljebb összesen hatvan napon át folytatta ".
A cégnek így 2010. szeptember 10-ig (ekkor jár le a nyilvántartásba vételt követő egy év az említett hatvan nap kivételével) van lehetősége a műsorszolgáltatás megkezdésére. „E zért műsorszolgáltatás megkezdésének napját, illetve a díjfizetési kötelezettség időbeli hatályát 2010. szeptember 10-i dátumban állapította meg a Testület” – áll a döntésben.