2015. július 20.

DKT-Gemius közönségmérési újdonságok

A DKT előfizetői számára mostantól napi frissüléssel elérhetőek a mobilos oldalak, hálózatok, applikációk forgalmi adatai is.

A piacra vonatkozó mobil eredmények mostantól két helyen érhetőek el a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) felületein:

  1. Az OLA-n a mobil oldalak és hálózatok eredményeinél elérhető számos, a mobil tartalmakra érkező forgalomra vonatkozó mutató, és elemezhető a desktop oldalakra érkező mobilos találatok aránya is.
  2. A gemiusExplorerben megjelenő havi adatbázisban elérhetőek a mobil oldalak és hálózatok közönségeredményei, ezen a felületen a széleskörű forgalmi statisztikák demográfiai bontásokkal, célcsoportokra is lekérhetőek.

A Gemius ezzel párhuzamosan folytatja a multiplatform mérésre történő felkészülést is. Ennek legfőbb hozadéka az lesz, hogy a forgalmi és közönség adatok egy képernyőn, eszközönkénti bontásban és összevonva is láthatóak lesznek majd, a tényleges böngészési forrásoknak megfelelően, domain szinten. Megszűnik a jelenlegi m.weboldal.hu és és weboldal.hu megosztott nézet. A multiplatform fejlesztés egyben megoldás lesz a reszponzív oldalak esetén jelenleg alkalmazott eltérő mérési gyakorlatra is (az oldalaknak lehetőségük van a desktop forgalommal egyben és elkülönítetten is megjeleníteni a mobil forgalmukat). A várhatóan 2015 végén-2016 elején élesedő multiplatform mérés képes lesz összevont valós felhasználószám (RU - real user) kalkulációjára és további hasznos nézetekre – írja a Gemius közleménye.