2018. március 29.

Dobó Kata filmjét támogatja a Filmalap

Dobó Kata első rendezését, a Kölcsönlakást 353,9 millió, Hartung Attila első mozifilmjének gyártását 62 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

A közlemény szerint Dobó Kata vígjátékénak női főszereplője a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekből ismert Balla Eszter lesz, a férfi főszerepben Haumann Máté lesz látható. A komédia forgatása Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka szereplésével kezdődik májusban.

A fővárosi Játékszínben több mint egy éve teltházzal játszott színdarab megfilmesítésén Dobó Kata tapasztalt alkotócsapattal - Gulyás Buda technikai rendezővel, Seregi László operatőrrel, Valcz Gábor látványtervezővel - dolgozik együtt. A Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika. A vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a magyar mozikban.

Senki nem megy sehova munkacímmel készül az Inkubátor Program keretében Hartung Attila első mozifilmje, amely a Z generációról szól. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg like-ot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek.

A film főszereplő László Panna és Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenekar frontembere lesz. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf lesz. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal.

A Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média és az Ister Film együttműködésével készül. A forgatás június végén kezdődik Budapesten, a kész film a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a magyar mozikban 2019-ben - olvasható a közleményben.

Új zsűrivel tér vissza a Sztárban sztár

11 órája

A Sztárban sztár új évadának premierdátumát a TV2 Csoport tegnap egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, a műsor augusztus 30-án tér vissza a TV2-re.