Két pályázó, az Inspira Research és az M-Meter Kantar Hoffmann ajánlatai közül választott az NMHH.

Régóta húzódó ügyben döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH): január elsejétől az M-Meter és a Kantar Hoffmann konzorciuma végezheti a rádiós közönségmérést Magyarországon.

A nyertes ajánlattevőnek 2017. december 31-ig DAR módszerrel történő mérést kell alkalmaznia: a telefonos „tegnap” (Day After Recall, DAR) módszer lényege, hogy a lekérdezés során sor kerül az interjúalany előző napi tevékenységének felidézésére, és ennek kapcsán az egyes tevékenységek közben történő rádióhallgatások rögzítésére.

2018. január 1-jétől kizárólag naplós módszerrel teljesíthető a szolgáltatás azzal, hogy a naplós módszerre történő átállást megelőző 3 hónapban a méréseket párhuzamosan (DAR és naplós módszerrel egyaránt) kell végezni.

Az M-Meter Kutató és Elemző Kft. és a Kantar Hoffmann Kft. konzorciuma 687,5 millió+ÁFA összegért végzi majd a szolgáltatást. Az Inspira Research Piackutató és Tanácsadó Kft. ajánlata nettó 831,5 millió forintról szólt.

Új rekord a Sport TV-n

14 órája

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

16 órája

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.