2015. október 07.

Elindult a Project Agora Magyarországon

Szabó Ákos, a TailWind hazai country managere bejelentette a Project Agora prémium közönségvezérelt piactér elindulását, melyben az induláskor hat vezető magyar médiacég vesz részt.

A Project Agora piactér induláskor 80 prémium weboldalból áll, melyek együttesen több mint 3 millió internetezőt érnek el. A piactéren nem weboldalakra, hanem böngészési előzmények alapján felállított közönségekre lehet célozni. A megjelenésekre valós időben licitálnak a vásárlók, garantált láthatósági mérték (viewability) mellett. – nyilatkozta Szabó Ákos, a piacteret működtető TailWind hazai vezetője.

A piactérhez elsőként az RTL Magyarország, az Adaptive Media, az Ads Interactive, a Habostorta Media, a Nosalty és a Russmedia csatlakozott partnerként.

A Project Agora nem egy statikus dolog, így még az idén tervezzük további partnerek csatlakoztatását. A legfontosab szempont a kiválasztáskor, hogy ki mennyiben tudja a közös cél elérésében segíteni a már meglévő összefogást, mondta Szabó Ákos.

Az AppNexus technológiájára épülő, TailWind által jegyzett és működtetett Project Agora piactér Görögországban és Romániában már 2014 óta működik, a magyar indulással egyidőben kezdi meg működését az Egyesült Arab Emírségekben. A TailWind az AppNexus Programmatic platform partnere több mint 30 országban, a CEE és MENA régiókban.

A Project Agora indulása kapcsán Szabó Ákossal ésa ThinkDigital alapítójával, Odysseas Ntotsikasszal készített interjúnkat itt olvashatják.

Az első partnerek a következőképp nyilatkoztak a kezdeményezésről:

„A Project Agorához való csatlakozásunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a programmatic modellek közül az RTB típusú vásárlások Magyarországon is elinduljanak azon a növekedési pályán, mely a nemzetközi piacokon már tapasztalható, és ezáltal bővítsük a kereskedelmi kínálatunkat.” (Demeter Zsófia, az R-Time innovációs és online értékesítési igazgatója)

„Számunkra nagyon fontos érv volt, hogy a Project Agora már több országban bizonyított, és így napi kapcsolatban van a legígéretesebb régiós vásárlókkal. A stratégiájukban pedig elsődleges, hogy úgy alakítsanak ki egy új bevételi forrást, hogy nem sértik a hagyományos display értékesítést." (Sopov István, az Adaptive Media sales house vezetője)

„Cégünk évek óta aktív költő a nemzetközi RTB piacon, és örültünk a megkeresésnek, hogy médiaként, Magyarországon ilyen rendszeren keresztül szolgálhatjuk ki a hirdetőinket.” (Weiler Péter, a Habostorta Media tulajdonosa)

„Szívesen kapcsolódunk minden olyan automatizált rendszerhez, ami segít még hatékonyabbá tenni a monetizációt, ezért csatlakoztunk örömmel a Project Agorához is.” (Zalai Ágnes, a Nosalty vezetője)

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

2 napja

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.