2019. február 01.

„Ez a műsor tulajdonképpen egy X-Faktor”

A Cápák Között Február 18-tól lesz látható. A műsort Lilu fogja vezetni, de a mentorok kilétére is fény derült.

Február 18-tól megújul az RTL Klub műsorkínálata este 9 után, erről itt írtunk bővebben. Kolosi Péter az RTL Klub vezérigazgató-helyettese egy sajtóreggelin elmondta, hogy a megújulás első lépcsőfoka az lesz, amikor 21:10 perckor elindul a Cápák Között című új produkciójuk.

„Ez a műsor tulajdonképpen egy X-Faktor, a különbség csak annyi, hogy a mentorok szerepében nagyon sikeres, sok minden tudó üzletemberek vannak, nem pedig énekesek. A versenyzők szerepében pedig ötletgazdák lesznek, akik szeretnék megvalósítani az álmukat, amihez nincs meg a szükséges mennyiségű pénzük” - mondta el a szakember. Emlékeztetett, hogy korábban már volt a csatornának egy hasonló műsora, ami akkor megelőzte a korát, hiszen nem volt még ilyen startup hangulat, mint manapság.

Hangsúlyozta, izgalmas történetek lesznek hétfő esténként, biztosan sokan fogják szeretni ezt a műsort. „Jót fog tenni az üzleti életnek és szerintem a televízióknak és a nézőknek is” - tette hozzá.

Máté Krisztina, a műsor producere elmondta, az eredeti műsor Japánból indult, ma viszont már 38 országban fut. „Nagyon szimpatikus változatban és gyönyörű díszletben fogjuk sugározni a műsort” - mesélte, majd hozzátette, hogy a britteknél 16-ik évada megy a produkció, 160 cég kapott befektetést összesen 16 millió font értékben, a legértékesebb ajálat 260 000 font volt. Az amerikai változatban látható volt Ashton Kutcher színész is, aki egyébként befeketőként és üzletemberként is jeleskedik, a formátumot az országban 9 millióan nézik.

A műsorok során személyre szóló krumpli küldő szolgáltatás, cipőfűzést megtanító eszköz, emberi arcformájú épületmakett, valamint inspiráló beszédű baba is felbukkant. „Azt reméljük, hogy egy hiánypotló műsor jön létre, amely túlmutat a tévéműsor lehetőségein” - tette hozzá.

UPDATE:

Miután a cikkünk megjelent után az RTL Klub sajtóközleményben tudatta, hogy az új produkció műsorvezetője Lilu lesz.

Ezen kívül a csatorna közölte azt is, hogy kik lesznek a zsűritagok:

Apró Anna – Egy egészségügyi szolgáltató cég, a Cor-a Zrt.egyik tulajdonosa, a Brain Bar Blastoff Startup verseny zsűritagja, egy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó csapat az OXO csoport egyetlen női tagja, mely a hazai piac legnagyobb méretű angyalbefektető csoportja, portfóliójuk 25 aktív befektetésből áll. Az Oxo Holdings ügyvezetője, fő profiljuk a feltörekvő innovatív, design és technológiai cégekre szakosodott vagyonkezelés.

Balogh Levente - A Szentkirályi- Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, a cégcsoport évente 500 millió üveg ásványvized ad el. Ő a PepsiCo üdítők és élelmiszerek regionális tulajdonosa, 4 danos cselgáncsozó, 18-szoros kupagyőztes és Magyar Bajnok.

Balogh Péter - A budapesti fókuszú angyalbefektető csapat, a Baconsult Kft. ügyvezetője, 24 céggel a legaktívabb angyalbefektetők egyike, pénzükkel és idejükkel hazai startupokat támogatnak, személyes tapasztalataikat, tudásukat, ötleteiket és kapcsolataikat is adják a befektetések mellé. Ő a NNG volt társtulajdonosa, amely a világ legnagyobb autómárkáiba fejleszt navigációs rendszereket, több mint 100 országban.

Fehér Gyula – A világ első számú élő videostreaming szolgáltatója, a Szilícium-völgyben nagy sikereket elért Ustream alapítója, mely internetkapcsolattal a számítógép képernyőjén keresztül sugárzott élőképet jelenített meg, Michael Jackson temetését 8 millióan nézték a Ustream által, és Barack Obama beiktatását is közvetítették, rengeteg híresség és világcég használja a platformot, amit 3 éve eladott az IBM-nek.

Moldován András – Van étteremlánca, a Jack’s Burger, állattenyésztési vállalkozása a Mangal Ilona Kft., szoftverfejlesztő cége, az Animalsoft Kft., foglalkozott ingatlanbefektetéssel, volt brókerház-tulajdonos és kerekedett már szinte mindennel, ami üzletben kapható.