2019. május 21.

Facebook: A Mediaworks megszegte a szabályzatot

A HVG megkérdezte az amerikai céget, hogy a kiadóvállalat oldalai valóban zárolásra kerültek-e, és mi volt ennek az oka.

"Hozzánk is eljutott a Mediaworks által kezelt hirdetési fiókok zárolásának a híre, a csapatunk meg is vizsgálta a kérdéses fiókokat" – írta a lap kérdésére a Facebook egyik szóvivője, akit közvetlenül az után kérdeztek meg, hogy a magyar kiadóvállalat cenzúrát kiáltva közleményt adott ki az amerikai cég döntésére panaszkodva. A Magyar Nemzetben másnap úgy foglalta össze a szerkesztő a történteket, hogy "Orbán Viktor megölésére buzdíthatnak, de a Nemzeti Sport nem hirdethet"

A Facebook öt nap után megérkezett válaszából érthetővé válik, miért érintett az ügyben a sporttal foglalkozó napilap. Lehet ugyanis, hogy épp arra a felületre került ki a tiltást kiváltó reklám. A tiltás oka: "Az egyik hirdetési fiókot felfüggesztettük, mert megsérti a valódi pénzért zajló szerencsejátékokra vonatkozó szabályunkat. Előzetes írásos engedély kell minden olyan reklámhoz, amely valódi pénzben folytatott szerencsejátékot népszerűsít vagy ilyen szolgáltatás nyújt, ide értendő minden valódi pénzben játszott ügyességi játék és lottó, a valódi pénzforgalmat generáló online kaszinó, sportfogadás, bingó és póker."