2018. április 21.

Félmilliárd forint kifizetését tervezi a közmédia

Cél, hogy az állami Duna World és a Duna World Rádió adását Amerikában, Ausztráliában és Új-Zélandon is fogni lehessen a következő egy évben.

Az MTVA 122,23 millió forint plusz áfát fizetne azért, hogy 2018. június 1. és 2019. május 31. között elérhető legyen a Duna World Ausztráliában és Új-Zéland területén Free-to-Air, vagyis kódolatlanul, műholdas parabolaantennával SD (MPEG2) minőségben. További 1.204.140 amerikai dollárt, azaz mai árfolyamon számolva körülbelül 301 millió forint plusz áfát pedig arra fordítana az állami médiavállalat, hogy az említett műsorai Észak-Amerika és Dél-Amerika területén is elérhetők legyenek - írja a 24.hu.

Hozzátezik, hogy a közelmútlban derült ki egy objektív, több héten át tartó mérés eredménye, hogy a Duna tévécsatornán látható híradónak nem igazán sikerült azonos feltételeket biztosítania a kampányban a választásokon indulóknak, és szinte csak kormánypárti megszólalók kaptak lehetőséget az adóforintokból működő tévé hírműsoraiban. A műsoridő kevesebb mint harmadában (29 százalékában) szólalhattak meg ellenzékiek, míg a műsoridő több mint kétharmadát (71 százalékát) a kormánypárti megszólalók uralták.

Ez vár a héten az Eurosporton

15 órája

Az Eurosport az emberi kitartásról, teljesítményről és inspirációról szóló történeteit meséli el a sport rajongóinak.