2019. október 22.

Fontolgatja a felszámolási eljárást a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettese

Lakner Zoltán, aki Tóth Ákos főszerkesztővel és másik helyettesével, Krajczár Gyulával együtt döntött úgy, hogy távozik a laptól, pár nappal ezelőtt egy Facebook-posztban ismertette a helyzetet.

Lakner azt állítja, hogy a Telegráf Kft. több havi munkabérét nem fizette ki, és a tartozás még akkor kezdett el halmozódni, amikor még nem volt tervben, hogy eljön a kiadványtól. Hozzátette, az ügyvédjén keresztül többször kereste a kiadót, hogy teljesítsék a követeléseit, és eddig azért nem indított felszámolási eljárást a Kövess Slomóhoz köthető cég ellen, mert van még olyan követelés, amire vonatkozóan a felszámolási ok beállta egyelőre csak részleges - írja a Media1.

Lakner Zoltán Facebook-posztja alatti kommentek szerint: "Másodfőnökként tudnod kellett, hogy a lap munkatársai, felkért külső szerzői soha, de soha nem jutottak hozzá időben a megdolgozott pénzükhöz, mert az utalások a 168 Óránál heteket, olykor fél éveket, néha ennél is többet késnek" - írta egyikük, és hozzátette, sajnálja, hogy Laknernek most a saját bőrén kell megtapasztalnia, „amit a lap munkatársai és külsősei három és fél éve tapasztalnak”.

Elindult a köztárssági elnök podcastje

8 órája

Áder János talán az egyetlen köztársasági elnök, aki podcastet indított. A téma, amellyel már az első beszélgetés alkalmával foglalkozott, mindannyiunk közös jövőjéről szólt.