2016. február 25.

Google pályázaton nyert a Népszabadság innovációja

2016. február 24-én Párizsban hirdették ki a Google digitális újságírás támogatására létrehozott Innovációs Alapjának első díjazottjait.

A Google tavaly októberben hirdette meg, hogy a digitális hírszolgáltatás területén támogatást nyújt az arra érdemesnek tartott innovációk számára. A pályázatra 1200 jelentkezés érkezett. A Népszabadság Online (nol.hu) összesen ötvenezer euróra pályázott egy mobilos alkalmazással, és a teljes összeget, vagyis 15,5 millió forintot meg is ítélt számára a keresőmotorjáról ismert világcég. A díjnyertes projekt szerint a Nol.hu olyan platformot kíván nyújtani, amely segítségével egy zajló eseményről felhasználók mobiltelefonjuk segítségével élő képeket, fotókat és szövegeket küldhetnek be, amelyeket a szerkesztőség valós időben tud szelektálni, saját videóival ötvözni és továbbítani az olvasók felé.

„A teljes megújulás előtt álló Népszabadság Online számára fontos, hogy az eseményeket minden perspektívából megmutassa. Az, hogy erre anyagi támogatást kaptunk a Google-tól, mutatja: jó úton járunk” – vallja Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője.

„A kiadó számára fontos az innováció, hogy olvasóink minél gyorsabban, kényelmesebben jussanak hozzá az általunk előállított tartalmakhoz, így nagy örömmel álltunk a nol.hu kezdeményezése mögé” – mondta Pásztor András, a Mediaworks online fejlesztési vezetője.

100 GB mobilnet féláron a Telenortól a 26 év alattiaknak

7 órája

A Telenor a fiataloknak szóló YES! ajánlatával fél áron, mindössze 2500 forintért teszi elérhetővé a Telenor Blue+ havidíjas tarifákhoz megvásárolható 100 gigabájtos havi adatcsomagját a 26 év alatti ügyfelek számára.