2019. február 11.

Házasság hete a közmédiában

A programsorozat ideje alatt a közmédia is érdekes beszélgetésekkel, tematikus műsorokkal, illetve filmekkel várja az érdeklődőket.

A Duna Televízió több műsora is kiemelten foglalkozik a témával. A Család-barátban immár hagyomány, hogy élő adásban mondja ki egy fiatal pár a boldogító igent, erre február 16-án kerül sor. A hétre a stúdió díszlete átalakul, lakodalmas receptekkel, kreatív ötletekkel segítik a nagy napra készülőket. A műsorban emellett a párkapcsolatok lelki oldalát is körüljárják szakértői beszélgetésekkel.

Ugyancsak a Duna Televízión a Ridikül február 14-i adásában házaspárok járják körül a témát, illetve vasárnap a Magyarország, szeretlek! című vetélkedőműsor több feladványa is kötődik majd a Házasság hetéhez. Február 10-én 21.00 órai kezdettel Az időutazó felesége című amerikai romantikus dráma lesz látható a csatornán Eric Bana főszereplésével.

Az M2 Petőfi TV Családvarázs című családi talk-show-ja egy olyan párról és családjukról szóló riporttal készül február 15-én, akikre tényleg igaz az idei szlogen –randevúznak egy életen át: Szandi és férje, Bogdán Csaba beszél szerelemről, családról. A csatorna Én vagyok itt című műsorában is minden nap lesz a Házasság hetéhez köthető téma: találkozhatunk 12 gyerekes családdal, vlogger házaspárral, és megismerhetjük hírességek családi titkait is.

Változatos az M5 kulturális csatorna műsorkínálata is. Február 10-től a következő vasárnapig minden nap az Ez itt a kérdés… című vitaműsor után művész házaspárok, mint például Zsuráfszky Zoltán és párja, Vincze Zsuzsanna, vagy Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter mesélnek a házasság művészetéről 10 percben. Az M5 Híradó előtt 20.25-től pedig február 11-től 10 napon át a Házasság hetéhez kapcsolódóan Böjte Csaba testvér gondolatait hallgathatják meg a televíziónézők. A témában két magyar klasszikus filmet is műsorra tűz a csatorna: február 11-én 21.45-től a Szerelem című filmdrámát Darvas Lilivel, Töröcsik Marival és Darvas Ivánnal a főbb szerepekben és február 14-én 21.45-től a Mici néni két élete című vígjátékot.

A televízióadók mellett a Kossuth Rádió és a Bartók Rádió is tematikus héttel várja a hallgatókat.