2015. október 15.

Hivatalos: új tulajdonosnál a TV2

A vevő Andy Vajna cége

A tulajdonjog átruházásáig a két jelenlegi tulajdonos-vezető változatlan pozícióban viszi tovább az ügyeket.

A Figyelő már megszellőztette a csütörtöki bejelentést és azt is, hogy mi áll majd benne, most megérkezett a TV2-csoport közleménye is. Eszerint hamarosan új tulajdonos veheti át céget, mivel a Magyar Broadcasting Co. Kft. mint vevő-befektető és a TV2 Media Group Holdings Kft. október 15-én aláírta az erről szóló adásvételi szerződést.

A teljes tulajdonrészre az Andrew G. Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. tett ajánlatot. A közlemény szerint a tulajdonjog átruházásáig a jelenlegi tulajdonosok és ügyvezetők, Yvonne Dederick és Simon Zsolt változatlan hatáskörben irányítják tovább a vállalatot.

Simon ZsoltNézze meg Simon Zsolt teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

A tranzakció lezárásának várható időpontja nem ismert, erre a hatósági engedélyek és szerződés-átruházások megszerzésekor kerülhet sor. A további részleteket a felek nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor a Figyelőnek a ProSiebenSat1 azt a tájékoztatást adta, hogy az előző adás-vételkor a Simon-Dederick páros "a korábban 20-25 milliárd forintra becsült ár helyett össze-vissza 4,6 milliárdot" fizetett, ehhez képest a mostani vételár 18-22 milliárd forint lehet.

Az elmúlt két évben az új menedzsment struktúrával, valamint körültekintő pénzügyi irányítással, az eredeti várakozásokhoz képest jóval hamarabb, mindössze egy év alatt növekedési pályára állítottuk a TV2-t. A médiavállalat megvásárlása jó befektetésnek bizonyult, biztos alapokon álló, jól működő céget adhatunk át az új tulajdonosnak

– nyilatkozta a tulajdonosváltás kapcsán Yvonne Dederick és Simon Zsolt.