2018. május 16.

Index: Másodfokon nyert az RTL Gerkens-ügyben

A volt vezérigazgató, Dirk Gerkens és egykori munkaadója, az RTL Magyarország két éve pereskedik. A hírportál szerint másodfokon is a tévétársaság nyert.

Szerdán döntött a másodfokú bíróság a két fél perében – olvasható az Index eseményről készült beszámolójában. A hírportál szerint egy pont kivételével a bíró mindenben az RTL Magyarországnak adott igazat.

E szerint Dirk Gerkens 2015-ös leváltása nem volt jogellenes, nem diszkriminálták azért, mert külföldi, és az Index szerint azt is kimondta a bíróság, hogy az RTL nem tartozik a volt vezérigazgatónak, aki 2016 eleje óta a TV2 Csoportot irányítja.

A pert Gerkens kezdeményezte, miután a tévétársaság 2015 elején szerződést bontott vele. Az eljárás keretében kölcsönösen követelt összegről először beszámoló Népszabadság két éve arról írt, hogy közel egymillió euróra perelte be az RTL Csoportot a TV2 jelenlegi vezére, mert szerinte 2015-ben diszkriminatív módon mentették fel a posztjáról. Az RTL pedig szintén egymillió eurós viszontkeresetet indított arra hivatkozva, hogy Gerkens megsértette szerződésében foglalt kötelezettségeit.

Az elsőfokú döntés tavaly októberben született. Az erről szóló híreket kommentáló Gerkens akkori közleményében azt írta: „az alperesi (RTL – a szerk.) viszontkeresetben rögzített kártérítési igényből az elsőfokú ítélet mintegy 144 millió forint összegnek helyt adott, 64 millió forint összegű alperesi kártérítési igényt elutasított”.

Az Index szerint az RTL-nek további, 100 milliót meghaladó követelése van, de az ügy ezen részét a másodfokú bíróság a hírportál szerint bizonyításra visszautalta az elsőfokú bírósághoz.

Ugyanakkor a kormánypárti Origo azt állítja Gerkens jogi képviselőire hivatkozva, hogy az első, az RTL-nek megítélt 150 milliós kárttérítési igényről szóló döntést helyezte hatályon kívül a bíróság és utalta vissza bizonyítási eljárásra. Az Origo szerint Gerkens a Kúriáig el akar menni az ügyben.

Kiemelkedő évet zárt a Mindmegette

19 órája

Magyarország legrégebbi, közel 20 éves receptoldala, 50 000 kipróbált recepttel rendelkező virtuális szakácskönyv és közösségi portál egyben, mely immár számos print márkakiterjesztéssel is rendelkezik.