Médiapiac 2018. április 21.

Index: RTL-es nem a Media Hungaryra

A tévétársaság nem vesz részt a hazai médiapiac tavaszi seregszemléjén. A rendezvény szervezője nem érti, mi az RTL célja ezzel.

Az Index pénteken adott hírt arról, hogy az RTL Magyarország semmilyen formában nem jelenik meg az egyik legnagyobb szakmai konferencián, a Media Hungaryn.

A társaság vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter a portálnak azt nyilatkozta, egy tavalyi kerekasztal-beszélgetést megelőzően – amin az RTL hírigazgatója, Kotroczó Róbert is részt vett – a szervezők azt kérték ne politizáljanak. Ugyanakkor az RTL szerint elfogadhatatlan, hogy ne essék szó egy ilyen rendezvényen a médiapiac egészét érintő folyamatokról, a tulajdonosváltásokról, azok politikai hátteréről.

A bejelentésre reagált a Media Hungary szervezője, Csermely Ákos is. Az Indexnek elküldött válaszában közölte: „a cikk több tévedést, és belemagyarázást tartalmaz, nyilván megvan Kolosi Péternek az indoka, hogy ezt miért a tavalyi konferenciát követően pont egy évvel, a mostani rendezvény előtt nyilatkozta..”

Csermely szerint a több száz előadással rendelkező szakmai rendezvénye 23 éve politikamentes, ezért is vesz rajta részt a szakma széles köre.. Szerinte az RTL-nek jogában áll úgy dönteni, hogy nem vesz részt a Media Hungaryn, azt viszont nem érti, miért tették ezt közzé, mi a céljuk ezzel.