2016. november 04.

Indul a Brutális kémia 2. évada

November 5-től négy héten át minden szombaton délután érkeznek a Spektrum saját gyártású műsorának új epizódjai.

Az elmúlt években Kamera Korrektúra-díjakat nyert Brutális sorozat új évadában Vályi István újságíró idén is Nagy Gergő Zoltán vegyésszel mutatja be a kémia legizgalmasabb részleteit. Tábla, kréta és dolgozat nélkül, látványos, szórakoztató és brutális formában. A szereplők a kísérleteket ezúttal sem laboratóriumban végezték, hanem például a Vasúttörténeti Parkban vagy a Budaörsi Repülőtéren, illetve ott, ahová még egyáltalán beengedték őket és vegyszereiket.

A Brutális kémia második évadában teljesen új megvilágításba kerülnek olyan unalmasnak tűnő fogalmak, mint a bomlás vagy az egyesülés. Megtudhatjuk, létezik-e a mindent maró sav. Fura hüllők kelnek életre: látjuk majd, hogyan tekereg a szénkígyó vagy a fáraó kígyója, de megszólal az ugató kutya is. Kiderül, ehető-e a brutális mákos guba. Szemtanúi lehetünk annak, ahogy egy zölden világító Zeppelin feltűnik az égen és ellobban egy pillanat alatt. Az új évad ráadásul egy hollywoodi filmforgatással kezdődik. A jelenetben lesz vulkánkitörés, robbanás, levegőbe repülő autó és menekülő városlakók.

A Brutális kémia 2. évadának premierje november 5-én szombaton 16 órakor, a további epizódok november 12-én, 19-én és 26-án 16 órakor láthatóak a Spektrumon.