2020. július 06.

Internetbiztonságról gyermeknyelven - új sorozat a Da Vinci TV-n

Keress rá! címmel indít új sorozatot a Da Vinci Media gyerekeknek az internet működéséről, előnyeiről és veszélyeiről. Az új széria epizódjai július 3-tól először a Telekom TVGO szolgáltatásában lesznek elérhetők.

Szomorú tény, de az internetezéshez már óhatatlanul hozzátartoznak különféle bűncselekmények, melyektől meg kell, hogy védjük a magunkat, de leginkább gyermekeinket. Melyik szülőt nem aggasztja, hogy hogyan mozog, hogyan viselkedik a gyermeke az interneten?

A kiskamaszok több mint háromnegyede napi 3 óránál többet internetezik, 40%-uk pedig napi 4 óránál is több időt tölt a világhálón lógva – ez derült ki a Be Social 2019 februárjában közzétett kutatásából. Az okos internethasználat persze rengeteg pozitív élményt okoz, és számos kihagyhatatlan lehetőséget, előnyt hordoz. A Da Vinci legújabb, Keress Rá! c. sorozatban színes és vicces karakterek, Maya, Jack és a Nagyi kalauzolják végig a nézőket a világháló rejtelmeiben. Együtt megtudják, mit lehet, és mit nem lehet tenni az interneten. A gyerekek a BAFTA-jelölt sorozatból könnyedén megtanulnak okosan, udvariasan, felelősségteljesen és nem utolsó sorban biztonságosan mozogni az online térben. Ezt a hasznos, edukatív és egyben vicces műsort a Da Vinci TV hozza el a nézőknek. Az oktatási csatorna olyan környezetet alkot, melyben a család együtt vehet részt a közös tanulás kalandjában.

A Da Vinci Media és a Telekom digitális edukációs együttműködése eredményeként a Keress rá! először a TVGO kínálatában lesz elérhető, a nyári akció részeként. A sorozat epizódjai most ingyenesen kikölcsönözhetőek a Telekom Videotéka kínálatából.

Címkék: média da vinci tv