2018. december 11.

Kik állnak a top 10-es magyar Facebook-oldalak mögött?

Havasi Balázshoz hasonlóan Mága Zoltán hegedűművész követői között is dominálnak az ázsiai országok.

Havasi Balázs a Facebookon 1,2 millió követőjével a harmadik legnagyobb magyar oldalnak számít. A közösségi médiával kapcsolatos adatokkal foglalkozó, megbízhatónak tartott Trackalytics szerint azonban Magyarországon ennél jóval kevesebben követik. Az 1,2 millió kedvelő mindössze 4,2 százaléka, 48 ezer ember él Magyarországon. Ez alapján a Magyarországon ezer legnépszerűbb Facebook-oldal közé sem férne be Havasié (ehhez 75 ezer a limit) - írja a G7.

A Trackalytics adatai szerint a rajongók többsége jellemzően afrikai, ázsiai és latin-amerikai országokban él. Az adatok alapján Havasinak Algériában (95 ezer), Mexikóban (89 ezer), Bangladesben (84 ezer), Indonéziában (78 ezer) és Egyiptomban (62 ezer) él a legtöbb kedvelője, de még Mianmarban (49 ezer) is hasonló a népszerűsége, mint Magyarországon.

Forrás: www.havasi.eu

A menedzsmentje azt írta, a Facebook-oldaluknak nincsenek olyan kedvelői, akiknek vagy akikért fizettek, a reklámokat leszámítva. Fizetett promóciókat viszont az egész világra kiterjedően használnak, és ahogy írták, a fejlődő országokban jóval alacsonyabb áron lehet elérni az embereket, ezért azonos költségvetés mellett ezekben az országokban sokkal több embert érnek el a kampányok.

Mága Zoltán hegedűművész követői között is dominálnak az ázsiai országok. Követőinek mindössze 19 százaléka él Magyarországon, és a Feszbuker.hu egy éve adott ki közleményt arról, hogy hirtelen lett 560 ezer indiai, bangladesi és pakisztáni rajongója.

A Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálta, hogy Mágáék „valódi kedvelések, valódi fogyasztói tetszésnyilvánítás nélkül, ellenszolgáltatás fejében jutottak-e ezen új kedvelésekhez és követésekhez”, ugyanis ez megtéveszthetné mind a fogyasztókat, mind az üzletfeleket. A GVH most azt válaszolta, megszüntette az eljárást anélkül, hogy jogsértést vagy annak hiányát megállapította volna, mivel „a tényállás a szükséges mértékben nem volt tisztázható”.

„A tömeges vásárlási lehetőséget több online elérhető szolgáltatás is hirdeti, ez azonban a rajongógyűjtésnek nem etikus módja a közösségi médiában, és a Facebook is igyekszik rendszeresen fellépni ellene, több-kevesebb sikerrel” – mondta a G7-nek Bradács András, a Fészbuker.hu-t üzemeltető Front Page Communications vezető tanácsadója.

Címkék: média facebook g7 gvh

A Facebook ismét lecsapott

16 órája

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.