2018. május 08.

Kolosi Péter: „Jót tesz a versenyhelyzet”

Az RTL Klub vezérigazgató-helyettese és programigazgatója az Indexnek beszélt többek között a maradásról, A Fal vs Piramis helyzetről.

Hosszú interjút közölt a portál, amelyben Kolosi Pétert az RTL Klub jövöjéről is megkérdezték. A szakember elmondta, nem fog változni a Híradó hangneme, a választások után nem tartottak igazgatósági tanácsi ülést Luxemburgban, hiszen ez RTL Group - ahogyan négy évvel ez előtt is - hitet tett a csatorna mellett.

A programigazgató elmondta, hogy nem dühös már a A Fal bukása miatt, ugyanakkor nem tartja tisztességesnek azt, amit a TV2 csinált.

„Nagyon pontos indoka volt annak, hogy miért nem hagytuk a francba az egészet, de ehhez vissza kell mennem a Sztrában sztárig. Akkor is pontosan ugyenez történt, ugyenezen cégek között, ugyanúgy az Endemol volt az eladó, ráadásul az a saját formátumuk is volt, ugyanúgy volt egy tender, amit ugyanúgy mi nyertünk meg, és a TV2 ugyanúgy lemásolta a formátumot, mint A Falét. Akkor úgy döntöttük, hogy elengedjük, másodikként ugyanazzal nem akartunk kijönni. A következménye az volt egyébként, hogy a jogok  visszaszáltak az eladóra, hiszen a vevő nem gyártotta le a műsort. Azaz kifizettünk egy rakás pénzt a formátumra.”

Kolosi Péter egyébként úgy látja, hogy a TV2 erősődése miatt kialakult versenyhelyzet jót tesz a piacnak.