2020. március 26.

Koronavírus tudományos szemmel – Szakértők és tudósok szólalnak meg a Discovery Channel dokumentumfilmjében

A koronavírus okozta járvány globális egészségügyi krízist idézett elő. Ezzel foglalkozik a COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm, amelyet a hazai nézők április 5-én 20.00 órakor tekinthetnek meg a Discovery Channelen.

Úgy hiszik, hogy a vírus fertőzött állatokról terjedt át az emberre a vuhani piacon. De hogyan történhetett ez? A szakértők most megvizsgálják a járvány kezdeti szakaszának történéseit, amelyek váratlanul érték azokat az orvosokat és tudósokat, akik tanúi voltak az első megbetegedéseknek. A különkiadás bemutatja, hogy néhány hét leforgása alatt, miként terjedhetett el a vírus Kínában és azon túl.

A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm bevezeti a nézőket a koronavírus elleni harc részleteibe, bemutatva, miként tesztelik és kezelik a betegeket, hogy megfékezzék a járvány terjedését. A szakértők mindemellett elmagyarázzák, hogy miért tekinthető különlegesnek a COVID-19, és hogy miért érte felkészületlenül a világot, mit lehetett volna másképp csinálni, hogy megakadályozzák a terjedését.

A különkiadás nyomonköveti a járvány Amerikai Egyesült Államokbeli kitörésének előzményeit az első fertőzöttől kezdve, a Seattle-beli gyors terjedésén át, megvizsgálva, hogy miként adódott át drámai gyorsasággal országszerte a vírus. A gyógyszerészet élvonalához tartozó szakemberek, akadémikusok, kormányzati munkatársak és betegek első kézből osztják meg tapasztalataikat a nézőkkel.

A karantén ellenére néhány hét leforgása alatt számtalan országban – köztük Kínában, Koreában és Olaszországban – terjedt el a vírus. Olaszországban nap mint nap több százan halnak meg, annak ellenére, hogy az egész ország vesztegzár alatt van. Vajon az Amerikai Egyesült Államok készen áll arra, hogy szembenézzen a járvánnyal? A történet nap mint nap drámai fordulatot vesz – az Amerikai Egyesült Államokban a fertőzöttek és az elhunytak száma is növekedést mutat. A COVID-19 világjárvány című dokumentumfilm betekintést enged az intézmények, iskolák és üzletek drasztikus óvintézkedéseibe, valamint megszólaltatja azokat a frontvonalban harcoló szakembereket is, akik azon dolgoznak, hogy válaszokat találjanak a vírussal kapcsolatos kérdéseikre.

Címkék: média discovery