2019. április 17.

Lajos Mari a Nosalty kérésére kamerák elé állt

A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt receptet ajánl, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus pillanatokat ígér mindenki számára.

A Nosalty videós sorozatában, a Nagyiprojektben a nagymamák titkos fegyvereiről rántják le a leplet. Az online gasztromagazin epizódról epizódra kísérletet tesz arra, hogy az évtizedek alatt felhalmozott, kincset érő konyhai tapasztalatokat és fortélyokat ellesse és bemutassa ezektől az utánozhatatlan hölgyektől.

A húsvéti különkiadásban egy igazi gasztroikon, Lajos Mari állt a kamerák elé.

"Ha esetleg valakinek még be kéne mutatni Lajos Marit, akkor egyszerűen csak annyit mondanék, hogy ő az az élő gasztrolegenda, akitől valószínűleg anyáink is főzni tanultak a 80-as, 90-es évek derekán. A gyakran csak magyar Julia Childként emlegetett Mari első szakácskönyve 1982-ben jelent meg: férjével és alkotótársával, Hemző Károllyal közösen készített 99 Előétel 33 színes fotóval című szakácskönyvet a következő évtizedekben 34 másik könyv követte, ezek négymillió példányban keltek el, és nyolc nyelvre fordították le őket” – nyilatkozta Hering András, a Nosalty főszerkesztője. „Az ország legnépszerűbb szakácskönyvszerzője egyébként az utóbbi években nem igen állt kamerák elé, azonban a népszerű Nagyiprojekt című videós sorozatunkra örömmel mondott igent. A kétrészes kisfilmben két, általa is nagyra értékelt húsvéti receptet hozott nekünk, így a répatorta muffin és a töltött-tojás-variációk elkészítése igazán nosztalgikus perceket hozhat az idei húsvéti készülődéshez.”