2020. október 22.

Magyarországon is elindult a Facebook társkeresője

Feltehetően nem túl jó hír ez a hagyományos randioldalak működtetőinek.

Ötvennél is több országban indított saját társkereső szolgáltatást a Facebook csütörtökön reggel - írja az Origo. A cikkből kiderül, hogy a Facebook Dating számos piacon már régóta elérhető volt, és bár európai bemutatkozását ez év februárjában, Valentin-napkor tervezték, a hatóságok adatvédelmi aggályai miatt őszre csúcsott a bevezetés.

Akik élni akarnak a lehetőséggel - csak 18 év felettiek lehetnek! -, azoknak külön társkeresői profilt kell létrehozniuk - derül ki a cikkből, amely hozzáteszi: a saját ismerősök és instagramos követők nem jelennek meg az ajánlott személyek között, bár néhányat közülük meg lehet jelölni titkos szerelemként, kölcsönös jelölés esetén pedig láthatják egymás társkereső profiljait az érintettek.

Az új szolgáltatás kezdőlapja, forrás: Facebook
Az új szolgáltatás kezdőlapja, forrás: Facebook

A társkeresők azonnali chatüzenetet küldhetnek egymásnak, de kölcsönös szimpátia esetén videocsevegésre is lehetőség nyílik. A nemkívánatos érdeklődők vagy zaklatók pedig letilthatók. Az alkalmazás a Facebook-csoportok és a meglátogatni tervezett események alapján is képes másokat ajánlani.