2020. június 30.

Már a Microsoft is bojkottálja a Facebookot

Rrengeteg vállalat csatlakozott ahhoz a bojkotthoz, amit az Egyesült Államok egyik legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) hirdetett.

Megítélésük szerint a legnagyobb közösségi oldal nem lép fel elég hatékonyan Donald Trump gyűlöletkeltő és álinformációkat terjesztő posztjaival szemben. Az ügy hátterében egy május végi, komoly botrányt keltő és a Twittert is korábban nem látott lépésre sarkalló bejegyzés áll.

A cégek úgy bojkottálják Mark Zuckerberg vállalatát, ahogy az a legjobban fáj: nem hirdetnek sem a legnagyobb közösségi oldalon, sem az Instagramon. Ugyan nem ezen mozgalom keretén belül, de függetlenül a Microsoft is elhatárolja magát átmenetileg a közösségi oldaltól - írja a 24.hu.

A redmondiak még májusban függesztették fel a hirdetések vásárlását az Egyesült Államokban, amit most globálisan is kiterjesztenek. A nagyvállalat elmondása szerint azért döntöttek így, mert aggasztja őket, hol és milyen környezetben helyezik el a reklámjaikat.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.