2 napja

Már a Microsoft is bojkottálja a Facebookot

Rrengeteg vállalat csatlakozott ahhoz a bojkotthoz, amit az Egyesült Államok egyik legismertebb, antiszemitizmus és rasszizmus ellen küzdő szervezete, az Anti-Defamation League (ADL) hirdetett.

Megítélésük szerint a legnagyobb közösségi oldal nem lép fel elég hatékonyan Donald Trump gyűlöletkeltő és álinformációkat terjesztő posztjaival szemben. Az ügy hátterében egy május végi, komoly botrányt keltő és a Twittert is korábban nem látott lépésre sarkalló bejegyzés áll.

A cégek úgy bojkottálják Mark Zuckerberg vállalatát, ahogy az a legjobban fáj: nem hirdetnek sem a legnagyobb közösségi oldalon, sem az Instagramon. Ugyan nem ezen mozgalom keretén belül, de függetlenül a Microsoft is elhatárolja magát átmenetileg a közösségi oldaltól - írja a 24.hu.

A redmondiak még májusban függesztették fel a hirdetések vásárlását az Egyesült Államokban, amit most globálisan is kiterjesztenek. A nagyvállalat elmondása szerint azért döntöttek így, mert aggasztja őket, hol és milyen környezetben helyezik el a reklámjaikat.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

9 órája

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

12 órája

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.