2015. június 11.

Mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdetnek

A kiíró a BME Mobil Innovációs Központja, a téma a közigazgatás.

Első alkalommal hirdeti meg a BME Mobil Innovációs Központ a Közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt. Erre 18 és 28 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, akik a közigazgatásban használható alkalmazások prototípusát fejlesztik ki valamelyik elterjedt mobilplatformra (Android, iOS, Windows Phone). A verseny szakmai együttműködő partnere a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

A felkészülést a nyár folyamán három alkalommal mentorációs napok támogatják, ahol konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek. A szervezők segítséget nyújtanak azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik, vagy jártasak a mobilfejlesztésben, de jelenleg nincsen a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazás-ötletük, amelyet megvalósíthatnának.

Az alkalmazások értékelésekor a zsűri az alkalmazások eredetiségét, a megvalósítás során alkalmazott megoldásokat, a felhasználói élményt, illetve a forráskód és a dokumentáció minőségét is vizsgálja. 2015. szeptember 16-án éjfélig lehet nevezni. A legjobb alkalmazásokat nevező csapatok appjaikat ősszel egy egynapos zárókonferencia keretében mutathatják be.