2018. július 03.

Nem a köztévé fogja közvetíteni az NB1-et?

Milliárdokat bukhat a magyar foci, ha újrarendeződik a magyar sportközvetítési piac - írta meg a Népszava.

Bánki Erik, a Gazdasági bizottság elnöke kiegészítette a sporttörvény 78. paragrafusát, amely szerint a labdarúgó mérközések „televíziós, rádiós, internetes vagy a nyilvánossághoz történő más módon történő közvetítésével (e § alkalmazásában a továbbiakban: közvetítések) kapcsolatos szerződések hatálya 2018. szeptember 30. napjával megszűnik, és ha e napon a közvetítésekkel kapcsolatos szerződésekből eredő jogokkal a sportszervezeten vagy sportszövetségen kívül más személy vagy szervezet rendelkezik, akkor a közvetítéssel kapcsolatos jogok 2018. szeptember 30. napján kártalanítás ellenében a törvény erejénél fogva a sportszervezetre szállnak vissza” - szúrta ki a Népszava. Ez azt jelenti, hogy szeptember végétől törvényileg megszűnik az MTVA 2016/17-es szerződése, amely elvileg 2020/21-ig tartott volna.

Ahogyan arról a Médiapiac is beszámolt, felröppentek olyan hírek, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem elégedett a médiabirodalmában komoly helyet elfoglaló Andy Vajnával, ezért átszervezné a hatalmát. Az iménti törvénymódosítás is erre enged következtetni, hiszen a köztévén keresztül a legegyszerűbb a Magyar Labdarúgó Szövetségnek (MLSZ) közvetítési díjat juttatni, amely egy magánvállalkozó esetében sokkal nehézkesebb.

Új rekord a Sport TV-n

1 napja

November 17-én és 18-án összesen 8 magyar érdekeltségű kézilabda Bajnokok Ligája- és EHF-kupa mérkőzést közvetít a csatorna.

Visszatér Kálmán Olga

1 napja

Új közéleti műsor indul az N1TV-n Saller néven, amelynek első adásban Kálmán Olga, Havas Henrik, Bencsik Gábor, Para-Kovács Imre, Gulyás Balázs és Balogh Gábor szerepel majd.