2020. november 26.

Pápai Gábor Krisztus-gyalázó karikatúrája kapta a MÚOSZ díját

Bár keresztények százezreit sértette meg vele, a magát mérvadónak tekintő újságíró-szervezet fontosnak tartotta elismerni ezt a sokak által kétes értékűnek ítélt teljesítményt.

Pápai Gábor, a Népszava rajzolója botrányos karikatúráját ítélte az idei év legjobb rajzának a Magyar Újságírók Szövetsége (MÚOSZ) Karikaturista Szakosztálya, és a Kétfilléres-díjjal jutalmazta - írja a 888.hu hírportál.

Pápai rajza még a koronavírus-járvány első hulláma idején, április 28-án jelent meg a Népszava hasábjain, és már akkor felháborodást okozott. Rajta Müller Cecília országos tisztifőorvos a keresztre feszített Jézusra tekintve azt mondja:

"Alapbetegsége függőséget okozott."

A karikatúra keresztények százezreit sértette meg, a magát a magyar újságírók szakmai és érdekképviseleti szervezetének tekintő MÚOSZ pedig most megfejelte ezt azzal, hogy a Krisztus-gyalázó rajzot a szövetség karikaturistái titkos szavazásukon a legjobbként ismerték el - mutat rá a 888.hu.

A portál emlékeztet: már a rajz megjelenését követően is több kereszténydemokrata politikus tiltakozott: Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár is vallásgyalázással vádolta Pápait, aki annyit mondott, áll a perek elé.