2019. szeptember 19.

Rajtol az Epic Drama UFO-jelenségeket feldolgozó sorozata

Az Epic Drama csatorna szeptember 19-én 21 órakor indítja a külföldön már bizonyított A kék könyv-projektet, amely az amerikai légierő 60 évvel ezelőtt dokumentált UFO-jelenségeit dolgozza fel.

Az igaz történetet bemutató sci-fi sorozat alkotógárdája számos filmes díjjal rendelkezik már, a főbb szerepekben Aiden Gillen (Trónok harca), Michael Malarkey (Vámpírnaplók), Neal McDonough (A holnap legendái, Különvélemény) és Michael Harney (Túlélni a női börtönt, Csillag születik) látható.

„Láttál már UFO-t? Ha igen, ha nem, ezt a sorozatot látnod kell!” – Forbes, USA

Az X-aktákon valóságtartalma miatt mindenképpen túlmutató, kosztümös tényfeltáró sorozat azt ajó 12.000 bejelentést dolgozza fel a hidegháború és az alakuló atomkorszak idején, amelyek azonosítatlan repülő tárgyakról érkeztek. Ezeket többek között pilóták, repülésirányítók és egyéb olyan szakemberek észlelték, akik értik a dolgukat. Főszerepben a Trónok harcának Kisujja, Aiden Gillen, aki Dr. J. Allen Hyneket, A kék könyv-projekt kutatással megbízott professzorát alakítja. A valóságban neki köszönhető az idegen észlelések jelentésének osztályozási rendszere, és tőle származik a „közeli találkozások” elnevezés is (igen, Steven Spielberg Harmadik típusú találkozások filmjének címe is dr. Hynek munkásságának eredménye, aki nem mellesleg műszaki tanácsadóként dolgozott az Oscar-díjas mű körül).

„Az ő karakterét eljátszani ajándék, hiszen egy nagyon szívélyes, tisztességes és szuper okos ember. Megkönnyebbülést jelent számomra ez a szerep, tekintve, hogy az elmúlt időszakban negatív figurákat alakítottam" – nyilatkozta Aiden Gillen, akinek meggyőződése, hogy a Michael Malarkey által alakított pilótát például ő maga nem tudná olyan jól játszani.

A kék könyv-projekt című sorozatnak már a második évadát is forgatják, hazánkban pedig az Epic Drama csatorna jóvoltából ma este debütál a pilot.

Címkék: média epic drama