Egyszerűen imádják az elnök arizonai kampányrendezvényén előadott táncát az amerikai televíziókban és a közösségi médiában.

Az amerikai elnök hétfőn Arizonában kampányolt, és Tucsonban a rendezvény végén felcsendült a Village People nevű amerikai diszkós banda 1978-as, YMCA című slágere. Donald Trump sokak meglepetésére táncra perdült a pódiumon.

 

Először csak az öklével mutatta a ritmust, tapsolt, integetett, végül táncra perdült.

 

Egyes kommentátorok szerint üde színfolt volt ez a világjárványtól és gazdasági visszaeséstől szenvedő Egyesült Államokban, ahol éppen a járvány miatt minden idők egyik legkülönösebb választási kampánya folyik.

Trump táncát a TikTok videómegosztón is közzétették, ahol óriási lett a nézettsége.

A táncos videót megosztották Trump munkatársai és családtagjai is. „Imádom!” – írta a Twitteren Trump lánya, Ivanka, aki egyben az elnök egyik tanácsadója is a Fehér Házban.

Egy riporter elárasztotta a közösségi médiumokat azzal a videófelvétellel, amely azt mutatja, hogy Trump kampányának munkatársai – a színfalak mögött – szintén táncra perdültek. „Őrült parti” – írta erre Ivanka Trump a Twitteren.

A Village People nem kifogásolta egykori slágerének felhasználását. Közleményükben leszögezték: „mint a Village People rajongóinak milliói szerte a világon, az elnök és támogatói is őszintén szeretik a zenénket”.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök