2011. szeptember 19.

Sajtószabadság díj az On the Spotnak

Az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját kapták videó újságírás kategóriában a spektrumos műsor riporterei.

Az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját kapták videó újságírás kategóriában a spektrumos műsor riporterei.

Nemzetközi elismerésben részesült Cseke Eszter és S. Takács András, a Spektrumon futó On the Spot két riportere. Az Európa Tanács és a European Youth Press közös sajtódíját vehették át videó újságírás kategóriában.

A díjat a filmesek burmai riportjukért kapják, amely az ellenzéki burmai újságírókról szól, akik illegalitásban kénytelenek végezni a munkájukat. A két magyar is inkognitóban forgatott a katonai diktatúrában.

A nemzetközi szakmai zsűri a sajtószabadság témájában készült anyagok közül válogatott 47 európai ország újságíróinak munkáiból. Az elbírálás során az eredetiséget, a témafeldolgozást és a technikai minőséget vették figyelembe.

A díjat az On The Spot riporterei Strasbourgban veszik át október elején, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén. A burmai riporttal nem csak eszmei értelemben nyertek: egy másik ott készült anyagukat a BBC, egy harmadik beszélgetésüket pedig a CNN vásárolta meg.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

1 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.