A végéhez közeledik a média működését jelentősen befolyásoló uniós szerzői jogi reform, amely a piac szereplőinek egyszerre lehet áldás és teher. Végre tájékozódhatunk-e tiszta forrásokból és jogszerű működésre kényszerítik-e az online tartalommegosztókat? Hogyan alakul a médiafigyelés jövője? Számíthatunk-e új díjakra? Tényleg letilthatnak-e mémeket, korlátozhatják-e a viral marketinget? Kapnak-e végre segítséget a lapkiadók a tartalmaikat felhasználó és a reklámbevételeket is lefölöző közösségi médiával, keresőmotorokkal szemben? Milyen plusz terheket ró a piacra az új adatvédelmi szabályozás?

Nem túlzás, hogy a közeljövőben oly’ mértékű változások lesznek a médiapiacot is érintő uniós jogszabályokban, mint amit legutóbb az új médiatörvény megalkotása után tapasztaltak a cégek, szolgáltatók és a fogyasztók.

A végéhez közeledik az Európai Unió egyik legnagyobb vállalása, a szerzői jogrendszer digitális környezethez igazítása. A Digitális egységes piac stratégia (DSMS) egy részét tavaly már el is fogadták, idén további változások várhatóak. Májusban pedig jönnek az új adatvédelmi szabályok (GDPR).

Nem árt tehát felkészülnie a új szabályokra a hazai piacnak, csakhogy továbbra is sorjáznak a kérdések. Milyen plusz jogokat kapnak a lapkiadók? Lecsapnak-e a torrentezőkre? Hogyan működik a gyakorlatban a felejtéshez való jog, korlátozzák-e a véleményszabadságot? Milyen adatokat lehet gyűjteni a fogyasztókról?

A Médiapiac segít a tisztánlátásban: elhozza a hazai hatóságok szakembereit, a magyar és európai bírói gyakorlatot ismerő ügyvédeket, a témát kutató jogászokat, hogy mutassák be, mit hoz a jövő, mire számíthatunk a gyakorlati jogalkalmazás során.

Ne maradjon le, írja be a naptárába már most:

 

Megoldókulcs

2018. február 21.

Budapest, Courtyard by Marriott

 

A program részletiről folyamatosan beszámolunk a Mediapiac.com oldalon.A Facebook ismét lecsapott

2 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.