2017. március 28.

Sikeresen startolt a GroupM Akadémia

A GroupM idén januárban indította el rendhagyó utánpótlás-nevelési programját, a GroupM Akadémiát.

A GroupM Akadémia célja, hogy a tehetséges pályakezdő és felsőoktatásban tanuló fiatalok számára még vonzóbbá tegye az online marketing szakmát, és persze támogatást nyújtson az iparág folyamatos munkaerőhiányának enyhítéséhez.

A GroupM Akadémia eddigi két hónapja alatt 9 új fiatal szakember végezte el a digitális marketing alapképzést és PPC specializációt, akik emellett aktívan részt vesznek a csoportba tartozó ügynökségek mindennapi munkájában is. „Nagyon büszke vagyok rá, hogy a képzésen részt vevő hallgatók mindegyike már néhány hét alatt megszerezte a Google AdWords-minősítést, és az ügynökségek is elégedettek a munkájukkal. A hallgatóknak az Akadémia blogjára a képzésről írt beszámolói és visszajelzései is arról tanúskodnak, hogy jó úton járunk” – mondta Ihász Ingrid, a GroupM digitális jövőért felelős vezetője.

A korábbi képzési anyagokra épülő programmatic specializáció a napokban kezdődött a hallgatók számára, amelynek során betekintést nyernek a GroupM platformjainak, a Xaxisnak és a Light Reactionnek a működésébe.

„A programmatic képzés során a szükséges elmélet mellé a lehető legtöbb gyakorlatot társítjuk. Az egész iparág programmatic szakemberhiányban szenved, a képzés elindításával hatalmas lépést tettünk a sok specialistát igénylő üzletágunk folyamatos utánpótlásának biztosítása irányába” - mondta Barnóth Zoltán, a GroupM digitális vezetője.

A GroupM évente három kurzus elindítását tervezi, a második turnus toborzási időszaka már el is kezdődött. A program egyik különlegessége, hogy a képzés során a hallgatók mindvégig fizetést kapnak és az azt elvégző legtehetségesebb fiatalok számára a GroupM ügynökségek munkalehetőséget biztosítanak. További részletek és jelentkezés a GroupM Akadémia honlapján.

Távozik a Disney elnöke

18 perce

Távozik a Disney elnöki posztjáról Bob Iger, aki 2005 óta vezette a médiacéget, és aki sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere.