2010. augusztus 22.

Sláger, Danubius: 10-10 milliárd

Számszerűsítették egy interjúban az egykori Sláger és Danubius főnökei, mekkora becsült káruk országos rádiós frekvenciájuk elvesztése miatt.

Számszerűsítették egy interjúban az egykori Sláger és Danubius főnökei, mekkora becsült káruk országos rádiós frekvenciájuk elvesztése miatt.

A Budapest Business Journalban megjelent párhuzamos interjú szerint tárgyalni szeretnének, de ha jogi lehetőségeik kimerülnek Magyarországon, akkor nemzetközi fórumokhoz fordulnak. A két társaság tulajdonosai felhívták a magyar kormány figyelmét arra, hogy jogaik sérültek, koncessziójuk elvesztésével pedig befektetésük értéke semmivé foszlott, de azt sem rejtették véka alá, hogy egy nemzetközi eljárásban 50 millió dollár (azaz körülbelül tízmilliárd forint) összegre becsülnék kárukat.

Mint mondják, az eset túlmutat saját magán, hiszen a potenciális befektetők nem egy ilyen – a 22-es csapdájára hajazó – környezetre vágynak, hanem olyan befektetői klímára, ahol a jog ereje és szava érvényesül. Arra a kérdésre, hogy tárgyaltak-e már az új kormányzattal, Barbara Brill Sláger-vezérigazgató nemmel felelt, egyből hozzátéve: jelezték egyeztetési készségüket. Június végén például levélben fordultak a miniszterelnökséghez és annak a kilenc államnak a budapesti képviseletéhez, amelynek nagykövetei korábban ügyük mellé álltak.

Fesztiválgyőztes a Spektrum sorozata

2 napja

A „Tabukról tabuk nélkül″ 2019-ben bemutatott 2. évada megnyerte az olaszországi Oniros Filmfesztivál fődíját a dokumentumfilmek kategóriájában.