2016. október 24.

Sorozatot forgat a Discovery Channel

Saját gyártású társadalmi célú reklámokat és más műsoron belüli tartalmakat is fog készíteni a C.A.T. Projekthez.

A Discovery Communications bejelentette, hogy történelmi jelentőségű megállapodás kötött a WWF-fel, amelynek keretében a Indiában, valamint Bhutánban egy közel egymillió hektáros természetvédelmi területet fog támogatni, és segíteni annak fenntartását, azzal a céllal hogy segítse a vadon élő tigris populáció védelmét és számának növekedését.

„A tigriseket védő globális mozgalom épp most lett egymillió hektárral erősebb” – mondta David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója, amikor bejelentette az együttműködést. „A Discovery több mint 30 éve tárja kamerái segítségével a világ minden táján a nézők elé bolygónk szépségét és nagyszerűségét olyan műsorok segítségével mint a BOLYGÓNK, A FÖLD és a RACING EXTINCTION – A KIHALÁS KORA. Kameráink azonban sajnos azt is rögzítették mennyire sebezhető a természet és az állatok világa. Ma egy bátor lépést teszünk előre, az objektíven túlra, hogy fellépjünk az egyik legikonikusabb és legveszélyeztetettebb faj védelmében. Nem engedjük, hogy a szemünk láttára tűnjenek el a föld felszínéről ezek a csodálatos állatok. Ezért szeretnénk rávilágítani erre a sürgető problémára, és felhívni az emberek figyelmét világszerte közismert márkáink és platformjaink segítségével, azzal a céllal, hogy 2022-re elérjük, hogy a vadon élő tigrisek száma megduplázódjon.”

A Discovery egy határokon átnyúló élőhely védelmét támogatja, amelynek a WWF India és Bhután kormányaival együtt közös fenntartója. Ez lehetőséget ad a szakembereknek, hogy közelebbről tanulmányozhassák a tigrisek egészségi állapotát, és egyéb fontos tudományos adatokat gyűjtsenek róluk.

Az élőhely védelmének támogatásával egyidejűleg a Discovery szándéka, hogy kreatív kapacitását, csatornáit és egyedülálló globális multiplatformjait kiaknázva, hárommilliárd nézőt szólítson meg világszerte, megnyerve őket a WWF Tx2 projektjének támogatásához. Ez a program 2010-ben kezdődött, és célja, hogy 2022-re, a következő Tigris évére, kétszeresére növelje a vadon élő tigrisek számát a világon.

A Discovery saját gyártású társadalmi célú reklámokat és más műsoron belüli tartalmakat is fog készíteni a C.A.T. Projekthez, hogy felhívja a figyelmet a programra, és arra ösztönözze a nézőket az egész világon, hogy lépéseket tegyenek a vadon élő tigrisek védelme érdekében.

Elkötelezettségét megerősítve, a Discovery megkezdte egy új tigrisekről szóló dokumentumsorozat elkészítését Orlando von Einsiedel Grain Mediájával, a VIRUNGA Oscar-díjra jelölt producereivel közösen, amely a Discovery csatornáin világszerte 2018-ban kerül majd adásba.

„A tigrispopuláció egy évszázada most először növekedett” – mondta el Carter Roberts, a WWF elnök-vezérigazgatója. „Ez a tény az élőhelyeken dolgozók és az állatvédők tigrispopuláció- növekedés iránti kivételes elkötelezettségét dicséri. A célok eléréséhez azonban még nagyobb mozgósításra van szükség. Azzal, hogy a Discovery csatlakozott az élőhely védelmi programhoz elhivatottsága és kiemelkedő befolyása révén másokat is inspirálhat arra, hogy az ügy mellé álljanak.”

Nemrégiben a Discovery és a U.S. Wildlife Trafficking Alliance (Amerikai Vadcsempészet-elleni Szövetség), összefogásban az U.S. Fish and Wildlife Service (Amerikai Hal- és Vadvilág Szolgálat), szervezettel elkészített egy saját gyártású társadalmi célú hirdetést, amelyben Edward Norton narrátor hívja fel a figyelmet az állati eredetű árucikkek illegális kereskedelmének és vásárlásának megállítására. A reklámot jelenleg is vetítik az USA-ban és Afrikában, és hamarosan megjelenik a Discovery ázsiai csatornáin is.

Megújulnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai

2019. december 12.

2020. január 4-étől megújuló látványvilággal és tartalommal debütálnak a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsorai a Duna Televízió képernyőjén. A Hatoslottó élő számhúzása is átkerül a közmédia csatornájára.