2011. november 03.

Sportolásra buzdít a Médiaunió

Idén meseolvasásra bíztatott a társadalmi célú megakampány. Most kiválasztották a 2012-es témát is.

Idén meseolvasásra bíztatott a társadalmi célú megakampány. Most kiválasztották a 2012-es témát is.

A sport mindenkié! címmel indul a 2012-es társadalmi célú megakampány - jelentette be a Médiaunió. "Elsősorban azért választottuk ezt a témát, mert az olimpia évében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a tömegsportra is. A sport különböző ágait és rétegeit (élsport, amatőr sport, diáksport, tömegsport, szabadidő-sport, fogyatékkal élő emberek sportja, kisebbségek sportja, hátrányos helyzetűek sportja) szeretnénk megmutatni, értékeit hangsúlyozni, ezáltal is bizonyítva, hogy a sport, a mozgás öröme mindenkié" - indokolta a témaválasztást Schmidt Mária, a Kuratórium elnöke.

A Kuratórium tagjai arra is felhívják a figyelmet, hogy "a sport erősíti a társadalmi kohéziót, kitartásra nevel, megtanít koncentrálni, veszíteni, nyerni, küzdeni, csapatban, másokkal együttműködve játszani. Éppen ezért a kiválasztott témának önmagán túlmutató jelentése is van". Hozzáteszik: az egyén felelősségén van továbra is a hangsúly.

A Médiaunió és médiapartnerei idén a meseolvasás fontosságára hívják fel a figyelmet. Az Olvass esti mesét a gyermekednek és tölts vele több tartalmas időt! kommunikációs kampány még tart: szeptember 30-án indult, és 2012. február 29-én zárul. Ezeknek a megjelenéseknek az összértéke - listaáron számolva - közel egymilliárd forintot tesz ki.