2020. február 26.

Távozik a Disney elnöke

Távozik a Disney elnöki posztjáról Bob Iger, aki 2005 óta vezette a médiacéget, és aki sokak szerint Hollywood legnagyobb hatalmú embere.

"Az elmúlt 12 hónapban a cég nagyobb és komplexebb lett. Úgy éreztem, hogy a cég vagyoni alapjai a helyükön vannak, a stratégia kialakult, így a lehető legtöbb időt kellene vállalkozásunk kreatív ügyeire fordítanom" - mondta el Iger egy keddi konferenciatelefon alkalmával, amikor bejelentett távozását a Disney éléről.

Bob Iger nevéhez fűződik Rupert Murdoch szórakoztatóipari birodalma, a 21th Century Fox megvásárlása tavaly márciusban és a Disney streamingszolgáltatásának, a Disney+-nak a tavaly év végi elindítása. A Disney korábbi óriásbeszerzéseit, a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm bekebelezését szintén ő irányította.

A leköszönő Bob Iger ügyvezető elnökként a Disney-nél marad 2021 végéig. Azt írta, a "legjobb időben" lép visza ahhoz, hogy el lehessen kezdeni az irányítás átadását egy új vezetőnek.

A cég piaci értéke ötszörösére nőtt Iger elnöki idejében - mondta el Susan Arnold, a Disney igazgatói tanácsának tagja. Tavaly a világ legnagyobb mozis kasszasikereinek tízes listáján hét filmet készített a Disney. A cég új streamingszolgáltatásának pedig már több mint 28 millió előfizetője gyűlt össze.

Iger helyére Bob Chapeket nevezik majd ki, aki eddig a vállalatóriás vidámparkjait és termékeit felügyelte. Ő lesz az 1920-as években alakult cég hetedik elnöke.

Címkék: média disney

Budapesten forgatott Hans Zimmer és Alan Walker

19 órája

Hans Zimmer Oscar-díjas zeneszerző és napjaink egyik legnépszerűbb DJ-je, Alan Walker közös, „Time” című számához a COVID-19 koronavírus miatt kiüresedett városokat megjelenítő videoklipet készítettek.