2020. november 23.

Távozott az Index főszerkesztője (FRISSÜLT)

Az Indextől Szombathy Pál, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója, a hírportál főszerkesztője, valamint Sztankóczy András vezető szerkesztő is távozik.

„Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését” - írja a Kreatívra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az Index.hu Zrt. azonnali hatállyal kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos, aki a Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa. Ez utóbbi digitális ügynökség a múlt héten olvadt be az Indamedia-csoportba. Starcz az akvizícióval párhuzamosan az Indamedia igazgatósági tagja is lett – adta hírül a Kreatív.hu.

A portálnak nyilatkozott Starcz Ákos, aki kérdésre elmondta: „Az Indamedia az idei évben folyamatosan finanszírozta az Indexet. A nagyobb gond az, hogy nem látszik az üzleti tervben, hogyan lehetne működőképesebb az Index. Az is fontos, hogy így tiszta cégjogi struktúra jön létre, az Indamedia maximálisan felelős lesz a leányvállalat működéséért – a korábbi együttműködésben ez kevésbé volt egyértelmű” – mondta a változásról az Indamédia új igazgatósági tagja.

Információink szerint az újságírók körében komoly zavart okoztak a történtek. - Szombathy Pál, illetve legfőbb helyettese Sztankóczy András hatalmas energiát fektettek a Indexbe, igaz, a hirdetési pénzek állítólag nem a várakozásoknak megfelelően alakultak - ecsetelte a történteket a portál egyik munkatársa.

Az Indexnél többen azt is elképzelhetőnek tartják, hogy ebben az évben már nem lesz új főszerkesztő.


Bodolai László, az MFA elnöke a továbbiakban médiajogászként segíti az Indamedia csoportot.

Racionalizálás

Az Index azt követően került nehezebb pénzügyi és szervezeti helyzetbe, hogy a működési költségeinek ésszerűsítése az év során folyamatos téma volt a cég igazgatóságában, majd több sikertelen konszolidációs kísérlet után nyáron távozott a korábbi főszerkesztő, és az akkori szerkesztőség jelentős része – olvasható a Kreatív.hu-nak eljuttatott közleményben.