2016. november 30.

Történelemi mítoszok nyomába ered a Spektrum

A második évadával folytatódik a Brutális történelem, a Spektrum Kamera Korrektúra-díjas sorozata.

December 3-tól négy héten át minden szombaton délután 17 órakor érkeznek a csatorna saját gyártású műsorának vadonatúj epizódjai. A sorozat a többi közt nagy történelmi és filmes mítoszokról is lerántja a leplet.

A Spektrum Brutális sorozata a történelemmel folytatódik. Az újkori hadtörténelemért rajongó, mindig lelkes Vályi István és a belevaló történelemtanár, Kathy Zsolt kastélyokban, parkokban, vadnyugati kocsmában, tóparton és a tó vizében játssza újra történelemórák „kimaradt jeleneteit”. Nem riadnak vissza a legaggasztóbb feladatoktól sem, időnként biztonsági felszerelésben, máskor anélkül járnak utána a kérdéseknek.

Az új szezonban nem csak történelmi, de filmes legendákról is lehull a lepel. Az irodalmi túlzás eszközével élt-e vajon Gárdonyi Géza, amikor az Egri csillagok várostrom-jeleneteiről írt? És Zorro valóban olyan könnyedén át tudott lendülni egy kastély csillárján? Egyáltalán le lehet ereszkedni olyan elegánsan egy hosszú bársonyfüggönyön, ahogy azt a fekete álarcos harcos tette a filmvásznon? Igaz-e Búvár Kund vagy Vak Bottyán legendája? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatunk a Brutális történelem új évadából.

Kódolatlan hetek júniusban is, a MinDig TV nézőinek

1 napja

Az Antenna Hungária megállapodásainak köszönhetően a MinDig TV nézői ingyenesen érhetik el május 31. és június 14. között a Kiwi TV-t, június 1. és június 14. között pedig a NatGeo Wild, a Paramount Channel és a Sport1 csatornát.