2020. október 22.

Tovább szólhat az Érd FM 101,3

Hét évvel meghosszabbította az Érd FM 101,3 rádiós jogosultságát a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A testület további döntéseket is hozott e heti ülésén.

A Médiatanács a szolgáltató kezdeményezésére további hét évvel – 2028. február 23-ig – megújította az Érdi Városi Televízió és Kulturális Nonprofit Kft. Érd 101,3 MHz helyi rádiós frekvenciára szóló jogosultságát, így azon továbbra is a kereskedelmi jellegű Érd FM 101,3 hallható majd - közölte a hatóság a honlapján. A médiatörvény 2019-ben elfogadott módosítása óta ez az első alkalom, hogy a szabályszerűen működő médiaszolgáltató a frekvenciahasználatot megújítással elnyeri, és a korábbiaktól eltérően nem 5, hanem 7 éves időtartamra.

Véglegesítette és közzéteszi honlapján a testület a Mosonmagyaróvár 99,7 MHz helyi vételkörzetű frekvencia pályázati felhívását közösségi jelleggel. Az ajánlatokat november 24-én lehet majd benyújtani.

A grémium elfogadta és honlapján véleményezésre közzéteszi a Budapest 98,0 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét közösségi jellegű használatra.

Címkék: Érd FM rádió