2017. október 13.

VR sorozatot készített a Discovery a Google-lal

A TRVLR a TV képernyőkön túlra kalauzolja a nézőket és a különböző kontinenseken élő helyiek életébe enged bepillantást.

A Discovery Communications és a Google bejelentette együttműködését, amelynek gyümölcse a Discovery TRVLR című VR-sorozat. A 38 részes széria november 3-án mutatkozik be a YouTube-on, a Discovery VR.com honlapon és a Discovery VR applikáción.

Az új sorozat a TV képernyőkön túlra kalauzolja a nézőket és a különböző kontinenseken élő helyiek életébe enged bepillantást, a Google Daydream View szemüveggel és a Cardboard rendszerrel, online és Android valamint iOS telefonokon keresztül is.

Az exkluzív 360 fokos nézetnek köszönhetően különböző kultúrákat ismerhetnek meg a sorozat nézői, bepillantást nyerhetnek az egyes közösségekhez tartozó rituálékba, tradíciókba és az életüket meghatározó kérdésekbe, a kultúrák sokszínűségébe Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Ázsiában, Ausztráliában, Afrikában, az Antarktiszen és Európában.

A nézőket különleges környezet veszi körül: a látvány, a hangok és a történetek felfedik az ember és a természetben elfoglalt helyének minden aspektusát. A Discovery TRVLR egyedülálló élményt nyújtva világkörüli útra kalauzolja azokat, akik nem mondanak le a kíváncsiságról:

„A Discovery nézői folyamatos innovációt várnak tőlünk, a fejlesztéseket pedig úgy kell végrehajtanunk, hogy megfeleljenek a kalandra, újabb felfedezésekre nyitott közösségünk elvárásainak” – nyilatkozta Rebecca Howard a Discovery VR partnerkapcsolatokért felelős alelnöke – „Akárcsak a Discovery, a Google VR csapata is hasonló szenvedéllyel áll hozzá a VR technológiához, éppen ezért örülünk, hogy együttműködhettünk a Discovery TRVLR, az eddigi legambiciózusabb törekvésünk létrehozásában.”

A Discovery Communications már régóta ötvözi a legújabb technológiákat, a minőségi és innovatív tartalmakkal, ezt a törekvést természetesen a Discovery VR is sikeresen követi. A Discovery VR alkalmazás eddig, 2015-ös indulása óta összesen 4,3 millió letöltést élt meg és 123 millió fölötti organikus elérést produkált.

A Discovery TRVLR előzetese megtekinthető.