2015. január 20.

Videópályázattal bővül a Biztonságosabb Internet Nap

Három témában lehet pályázni, ezek a kreatív internet, a felelős mobilozás és a közösen létrehozható jobb internet.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió Safer Internet Plus (SIP) magyarországi programjának konzorciumvezetőjeként idén is megrendezi a Safer Internet Napot, amely február 10-ére esik. A konferenciát idén is több program kíséri, ezek között újdonság a videópályázat.

A magukban tehetséget érző fiatalok háromperces kisfilmekkel nevezhetnek animáció, rövidfilm vagy riportfilm műfajban. Nevezni három korcsoportban egyénileg és csapatban is lehet. Három témában várnak filmeket:

  • Kreatív internet: ez a téma azt járja körül, hogy mi mindenre jó az internet, és hogyan segíti a mindennapi életünket,
  • Felelős mobilozás: hogyan tudjuk biztonságban használni az okostelefonunkat, hogyan válasszunk alkalmazásokat, eszközöket,
  • Hozzunk létre egy jobb internetet közösen: itt minden olyan téma nevezhető, amely kapcsolódik a biztonságos internetezéshez, de nem tartozik az első két kategóriába.

A nevezési határidő: január 25., a kész alkotásokat január 31-én éjfélig kell elküldeni a sip@gyermekmento.hu címre. A zsűri által legjobbnak tartott kisfilmeket a Safer Internet Program keretében országszerte bemutatják, a készítők pedig jutalmat kapnak.

Tippek az e-mailes átverések kivédésére

2 órája

A Telenor Magyarország is szembesült azzal, hogy a cég nevével visszaélve, csalók hamis fizetési felszólítást terjesztenek e-mailben, és így pénzt vagy személyes adatokat próbálnak kicsalni az emberektől.

A Bermuda-háromszög rejtélye a Spektrumon

2 órája

Számtalan tudományos és misztikus magyarázat napvilágot látott már, de mai napig nem lehet biztosan tudni, hogy mi történt a területen eltűnt repülőgépekkel, hajókkal, és a több száz főnyi személyzettel - áll közleményben.