A március 21-22-i geneRÁCIÓk nevet viselő rendezvényünkön arra kértük a résztvevőket, töltsék ki az elégedettségfelmérési kérdőívünket. 4,3 átlagot értünk el, de kaptunk kritikákat is.

A résztvevők több mint 75 százaléka válaszolt a kérdéseinkre. A budapesti Hotel Marriott Courtyardban megrendezettkonferenciával összességében elégedettek voltak a megkérdezettek: az 1-5-ös skálán – ahol az 5-ös jelentése, hogy nagyon elégedett – ott 4,3 átlagot értünk el.

A vizsgálatban résztvevők 89 százaléka azt közölte, hogy biztosan, vagy valószínűleg részt venne a Médiapiac jövőbeni konferenciáján. A megkérdezettek 44 százaléka mondta azt, hogy a Médiapiac következő konferenciáján biztosan részt venne, 45 százalékuk azt, hogy valószínűleg, de akadt egy 6 százalékos csoport, amelynek tagjai azt nyilatkozták: feltehetően nem, vagy biztosan nem jönnének.

Fotó: Réti Dóra

A felmérésből az is kiderül, hogy a válaszadók – azaz a konferencia résztvevőinek – többsége vagy egy médiavállalatot (31%) vagy egy piackutató céget (26%) képviselt. 16%-uk média-, reklám- vagy marketingügynökségtől érkezett, de szép számban képviselték az FMCG-szektort is (13%).

Ugyanakkor a 15 éves Médiapiac beágyazottságát – és bízunk benne, hogy elismertségét – mutatja, hogy a válaszadók 31%-a mondta azt, hogy szakmabeliek, ügyfelek, kollégák ajánlásából értesült a geneRÁCIÓkról.

A konferencia a vizsgált összes szempont alapján inkább, vagy nagyon kedvező értéket kapott, a helyszín minősége, megközelíthetősége, a catering szolgáltatás, az előadók felkészültsége és a konferencia témája az öt legkiemelkedőbb attribútum.

Bár 3,5 pont feletti „jegyeket” adtak a résztvevők a networking lehetőségre és a parkolásra is, megértettük, hogy legközelebb ezekere a kérdésekre kiemelten kell figyelnünk.

Fotó: Réti Dóra

A legfőbb kritika a ugyanis programok csúszását érte, amiért a szünetek is rövidebbek lettek, ez pedig értelemszerűen csökkentette a networkingre szánható időt. Mi is jól tudjuk, hogy egy B2B lap által szervezett konferencia egyik legfőbb küldetése, hogy összehozza a szakmát, a meglévő vagy potenciális ügyfeleket, így erre a szeptember 12-i Digitália konferenciánkon odafigyelünk majd.

Ugyanakkor volt, aki pörgősebb előadásokat, szélesebb körű, mélyebb tartalmat, mások több szünetet szerettek volna, de akadt, aki a parkolás hiányosságait emelte ki.