2018. október 11.

Öt napra újra a mentőké a Groupama Tanpálya

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a Groupama Biztosító közhasznú feladatokat ellátó szervezeteknek ajánl fel többnapos vezetéstechnikai tréninget.

Az idén ősszel folyó kampány során október, november és december hónapban, öt napon át próbálhatják ki, és egyúttal fejleszthetik is tudásukat a mentőgépkocsi-vezetők a Groupama Tanpályán extrém közlekedési helyzetekben. A kampány fókuszában a közlekedésbiztonság javítása áll, melynek lényeges eleme a mentőautók gépkocsivezetőinek felkészültsége, hiszen munkájukban a gyorsaság és a biztonság egyszerre szempont. Legalább ilyen fontos azonban a közlekedésben részt vevő többi autós odafigyelése, segítsége is - - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.

Az Országos Mentőszolgálat tapasztalatai alapján, a civil autósok sok esetben nem tudják, hogy mit kell tenniük, ha egy megkülönböztető jelzésű gépjármű közeledik feléjük. Ehhez kapcsolódóan szervezett a Groupama Biztosító a Café PR ügynökséggel közösen egy sajtónyilvános eseményt, ahol az újságírók és a forgatócsoportok testközelből megtapasztalhatták, milyen érzés egy száguldó mentőautóban ülni, és hogyan kell reagálni a váratlan helyzetekre.

Emellett a kampány fontos szempontja volt megismertetni a legfiatalabb korosztállyal a mentősök szerepét a forgalomban, továbbá megmutatni számukra, hogyan kell biztonságosan közlekedni. Ezért a Groupama Biztosító Facebook oldalán meghirdetett egy rajzpályázatot, melynek keretében megkérdezték a legkisebbeket, hogy ők hogyan látják a mentőgépkocsi-vezetők munkáját. A rajzot beküldő gyerekek személyesen adhatták át rajzaikat a mentősöknek, de gyakorolhatták a biztonságos vezetést is elektromos kisautókban, valamint kipróbálhatták, milyen élmény egy valódi mentőautóban ülni.

A sajtónyilvános rendezvényről készült egy összefoglaló videó is a Greenroom ügynökség jóvoltából, melyet az alábbi linken lehet megtekinteni:

https://www.youtube.com/watch?v=vE3LaZwvMZk