2018. január 29.

Ötéves az Öt kontinens - egy nemzet című műsor

A heti rendszerességgel, szombat délelőttönként jelentkező magazinműsor a diaszpórában élő magyarokról készül - hangzott el a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője elmondta, hogy a 26 perces adás, amely a Duna World egyetlen saját gyártású műsora, a híd és a közvetlen kapocs szerepét kívánja betölteni Magyarország és a világ különböző részein élő magyarság tagjai között. A rádióműsorban a kezdetek kapcsán felidézték, hogy az adás eleinte havonta, majd kéthetente jelentkezett a Duna World csatornán, két és fél éve pedig már hetente számolnak be a világban élő magyarok mindennapjairól, ünnepeiről.

Siklósi Beatrix az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában az évforduló alkalmából elmondta, hogy a műsorról sok visszajelzés érkezik a szerkesztőségbe, így a diaszpórában élő magyarokkal együtt alakítják az adások szerkezetét. Elmondta, hogy a magyar közösségek együttműködésével jönnek létre a beszámolók, a szakmai támogatásnak köszönhetően pedig jó minőségű, profi anyagok kerülnek adásba.

A műsorok közül kiemelte legutóbbi portrésorozatukat, amelyet Kaliforniában forgattak. A sorozatban a tudományos élet olyan kiemelkedő, Amerikában élő egyéniségeit mutatták be, mint például Csíkszentmihályi Mihály Széchenyi-díjas pszichológus vagy Pavlics Ferenc, aki az első holdjárművet tervezte - írja az MTI.

Címkék: média duna world mtva

Ez vár a héten az Eurosporton

16 órája

Az Eurosport az emberi kitartásról, teljesítményről és inspirációról szóló történeteit meséli el a sport rajongóinak.