2020. július 27.

Új funkcióval bővült a Unipie digitális könyvtár

Ezzel is megkönnyítve a hallgatók életét, hiszen mostantól nem csak olvashatják a könyvespolcra felhelyezett könyveiket, hanem jegyzeteket is rendelhetnek hozzá.

A Unipie célja, hogy egy olyan eszközt adjon a hallgatók kezébe, ami hiánypótló a magyar és a külföldi piacon egyaránt, hiszen egy rendszerben teszi elérhetővé a hazai egyetemeket tankönyveit és jegyzeteit, ezzel megkönnyítve a kollégisták és azon hallgatók életét, akik szeretnének mindent egy helyről elérni, egy könyvtárjegy áráért.

Az új jegyzetelés funkció a rendszerben lévő könyvekhez adható, a jegyzetet vagy külön ablakban készítheti el a hallgató vagy egy osztott képernyőn, így bal oldalon a kiválasztott könyv látható, jobb oldalon pedig a hozzá rendelt jegyzet. Mivel a Unipie továbbra is figyel a szerzők és kiadók jogainak védelmére, így egyszerre maximum 200 karaktert enged áthelyezni a jegyzetbe. A hallgatók hatékonyabb felkészülését elősegítve a jegyzet írása közben megváltoztatható a szöveg mérete, alakja, elhelyezkedése, színe és lista is készíthető. A jegyzetek automatikus mentésre kerülnek 5-10 másodpercenként, ha a diák nem lép ki a böngészőből - írják.

Hamarosan megint újabb funkciókkal bővül a Unipie szolgáltatásainak köre, a cél továbbra is az, hogy a szeptemberi beiratkozási időszakra minden, a tanuláshoz elengedhetetlen funkció felkerüljön webapplikációba.

Címkék: média unipie