2016. május 03.

Új kiadvánnyal jelentkezik a Meglepetés magazin

A Mentes Konyha tanácsaival eligazítja az olvasót a „mentesen” táplálkozók számára jól használható élelmiszerek világában és változatos recepteket kínál a mindennapokra.

Alig van olyan család, ahol nincs cukorbeteg, laktóz-, vagy gluténérzékeny, netán a vegán, vagy a paleo diéta híve. Az igények erősödését mutatja, hogy az üzletek polcait ellepték az ilyen típusú élelmiszerek, éttermek, cukrászdák álltak rá kizárólag a paleo, a cukor-, a laktóz-, vagy akár a gluténmentes vevőkör kiszolgálására. „Persze a legtöbben inkább megfőznék otthon a mindennapi ételt, csakhogy kevés a jó recept, pláne az olyan, amely működik, amelyet dietetikus ellenőrzött, és így biztonsággal ehetik azok is, akiknek egy rossz falat komoly egészségügyi kockázatot jelenthet” – mondta Hegedűs Noémi, a Meglepetés magazin főszerkesztője.

A Mentes Konyha négy ismert gasztroszakember segítségével azoknak készült, akik nem ehetnek meg bármit. Az első lapszámban Steiner Kristóf vegán ételeket kínál, Vrábel Kriszta a 160 grammos szénhidrát diéta alapján állított össze menüsort, Szatmári (Főzelékes) Feri húsételekkel örvendezteti meg az olvasókat, Sallay Fanni pedig desszertfronton kínál finomságokat.