2016. január 29.

Újabb települések váltanak digitális tévézésre

A Telekom március 1-jétől kódolatlan digitális kábeltelevízió-szolgáltatást vezet be többek között Budapest egyes részein, Marcalin és környékén elérhető analóg kábeltelevíziós előfizetéssel rendelkezők számára.

A helyi tévécsatornákat nem érintő, fokozatosan végrehajtott váltás a meglévő szolgáltatások havidíjában és csatornakínálatában nem jelent módosulást. A digitális televíziózás a jobb kép- és hangminőség mellett többek között elektronikus műsorújságot valamint gyerekzárat is biztosít.

Az EUROscart, vagy RCA csatlakozóval ellátott (hagyományos képcsöves) tévékészülékkel rendelkezőknek megfelelő jelátalakítóra, azaz médiakonverterre van szükségük, amelyet a Telekom díjmentesen juttat el az érintett analóg ügyfeleknek. Ha pedig valaki több készüléken is szeretné nézni a kódolatlan digitális kábeltelevízió szolgáltatást, és nincs digitális jelátalakítós DVB-C tuneres tévékészüléke, akkor a Telekom ügyfélszolgálatán, vagy webes felületén keresztül további médiakonvertert is vásárolhat. A jelátalakító beszerzése helyett a régi készülék korszerű (DVB-C tuneres) tévére cserélése is megoldás lehet.

A körzetektől függően különböző időpontokban végrehajtott minőségi változás azokat is érinti, akik az IPTV szolgáltatás mellett két vagy akár több tévékészüléken, további havidíj nélkül vesznek igénybe analóg szolgáltatást.

A meglévő IPTV előfizetéshez külön havidíj ellenében további set top boxot is lehet rendelni a Telekomnál.

A digitális átállással kapcsolatos részletes információ, ütemezés a www.telekom.hu/digitalisleszek oldalon található.

A Facebook ismét lecsapott

1 napja

A Mi Hazánk országgyűlési képviselője a közösségi portál nemzetbiztonsági kockázatára hívta fel a figyelmet, hisz előbb ´56-os eseményükkel kapcsolatos eseményüket törölte, majd elérhetetlenné tette az oldalt.