2015. november 04.

Újdonsággal folytatódik a „Brutális…”

November 7-én indul a „Brutális történelem” a Spektrumon.

A Spektrum arra vállalkozik, hogy megmutassa mindazt, amiről történelem órákon csak beszéltünk. Benéz az évszámok és a történetek mögé, eloszlat vagy épp bizonyít izgalmas történelmi legendákat, újrajátszik fordulatos eseményeket, és modellezi azt is, amelyről még a történelem tankönyvekben sincs fotó. Vályi István újságíró a sorozat állandó műsorvezetője, Kathy Zsolt történelemtanár lesz a társ-műsorvezető, míg Soós Péter százados a műsor hadtörténész szakértőjeként segít a történelmi kalandozások során.

A sorozat négy témával foglalkozik. Minden rész egy központi tárgy vagy kísérlet köré épül, ennek elkészülése során vetődnek fel az újabb és újabb témák. Az első rész az évszázadok alatt kifejlesztett legkülönbözőbb kínzási és kivégzési módokkal ismerteti meg a nézőt. A második epizód az ókori Rómába kalauzol el, a gladiátorok és a legionáriusok mindennapjait mutatja be. A harmadik részben a lovagi erényekkel, a lovagi páncélzattal és a lovagi tornákkal ismerkedünk, míg az utolsó rész az új és legújabb kor legfontosabb, vagy éppen legérdekesebb fegyvereivel foglalkozik.

A Brutális történelem november 7-től szombatonként 16:00 órai kezdettel látható a Spektrumon, a Brutális biológia új részeit pedig december 5-től vetíti a csatorna.