2015. október 09.

Újrapozícionál a Gentlemen’s Choice

A tavaly nyár eleji, teljes körű vizuális újratervezés után idén ősztől prémium férfimagazinként jelenik meg a negyedik születésnapját ünneplő Gentlemen’s Choice.

Az eddig önmagát luxusmagazinként aposztrofáló, kéthavi kiadvány októbertől prémium férfimagazinként van jelen a hazai életmódlapok szegmensében. Az imázsváltás legfőbb oka, hogy a magazint kiadó Panoráma 12 Kft. releváns növekedési lehetőséget lát az utóbbi években letisztult piacon. „Az elmúlt években – hasonló periodicitású, közvetlen konkurens híján – sikerült egy stabil vezető pozíciót elfoglalnunk a magyar niche médiatermékek között, a növekedési potenciált így a másik irányban látjuk, mind az eladott példányszám, mind a hirdetési bevételek terén. Nem célcsoportváltásban, csupán némi finomhangolásban gondolkodtunk, legalább részben elérhetővé téve egy szélesebb spektrum számára is azt a fajta életérzést, amely a bázis-olvasórétegünket – a felső tízezret, illetve a topmenedzsereket – jellemzi. A luxusmárkák termékeinek és szolgáltatásainak bemutatásán túl igyekszünk egy magasan kvalifikált középvezetői rétegnek is kedvezni akképp, hogy az eddig már megismert és megszeretett sajátosságainkat se veszítsük szem elől” – tájékoztatott Mátyás Péter főszerkesztő.

Ehhez mérten a magazin részben ismét frissítette layoutjait, továbbá a jövőben az eddigi kötött rovatstruktúra helyett minden lapszámot egy-egy adott tematika alapján szerkesztenek. Az új szellemben készített első lapszám – Lukács Csabával, az Atmedia ügyvezetőjével a borítón – a 2015-ös ősz-téli férfikollekciókat járja körbe, a magazinra jellemző elegáns aspektusból. „Az egyes lapszámok tematikái 30-40%-át adják majd a magazin terjedelmének, úgy gondoljuk, sikerül ezzel maradéktalanul felhívnunk az olvasók figyelmét azokra a specifikumokra az adott tárgykörrel kapcsolatban, amelyeket figyelemre méltónak tartunk. Első, megújult koncepciójú lapszámunk az idei ősz-téli elegancia köré szerveződött, ami nem véletlen, hiszen határozottan úgy véljük, hogy a fashion&beauty szektor komoly potenciált tartogat még számunkra. Természetesen a print kiadvánnyal egyetemben online platformjainkat is fejleszteni kívánjuk, ezért is indítottuk el intenzíven frissülő, főként divatfókuszú Instagram- illetve Facebook-oldalunkat, de a Gentlemen’s Choice Online exkluzív tartalmakat szolgáltató felületté válása is az idei negyedik negyedév tervei közt szerepel” – mondta el Pécsi Balázs főszerkesztő-helyettes.