Magyar filmes siker San Franciscóban

2021. január 11.

Tavaly év végén újabb fődíjat nyert Pozsgai Zsolt a Pixel GARAGE nemzetközi filmfesztivál forgatókönyves szekciójában. Most a Bond and Clode című alkotását ismerték el. Az író-rendező a Magyar Nemzetnek online videóbeszélgetésben nyilatkozott a sikerről.

A videó itt tekinthető meg

Újra látható lesz a Trianonról szóló dokumentumfilm

2021. január 11.

Jelenczki István Nem, nem, soha - Isten az igaz ügyet nem hagyja el című négyrészes dokumentumfilmjét január 16-án és 17-én vetítik újra az Uránia Nemzeti Filmszínház online mozicsatornáján.

A nyomtatott napilap egyelőre a digitális világban is megőrizte funkcióját. Ahogy az Úr az időt részekre tagolta, a teremtést is hat nap alatt vitte végbe, a hetediken pedig megpihent. Ezt a ritmust követi a napilap is. A percre kész online világgal szemben – aminek természetesen azért mi is részesei leszünk – a naprakész újságban még létezik az emberi alkotómunka és az európai kultúra periodikus lüktetése: a lapzárta, a megismerés és a megértés időszaka, majd az újabb nekirugaszkodás a következő lapzártáig. Nem kell folyamatosan beszélni; ám szeretnénk, hogy amikor szólunk, annak súlya legyen.