2020. február 20.

A magyar HBO új dokumentumfilmje nemzetközi fesztiválon nyit

Oláh Judit első egészestés dokumentumfilmje, a Visszatérés Epipóba, amely az HBO közreműködésével született, a CPH: DOX fesztiválon debütál.

Európa egyik legfontosabb nemzetközi dokumentumfilm fesztiválján, a CPH: DOX versenyprogramjában mutatják be Oláh Judit első egészestés dokumentumfilmjét, az HBO közreműködésével készült Visszatérés Epipóba című alkotást.

Az éppen hanyatlóban lévő szocialista Magyarországon működött egy különleges tábor, ahova sok gyerek szeretett volna eljutni. A három hetes tematikus nyaraltatás egy képzeletbeli országba, Epipóba repítette a résztvevőket, messze az akkori rideg valóságtól. Mesébe illő szerepjátékok, titkos nyelv, mágia és varázslat várta az epipói polgárokat nyaranta. A tábor karizmatikus vezetője bűvkörébe vonta a rábízott gyerekeket, annak ellenére, hogy a játékokat megalázás és többeket érintő titkolt abúzus árnyékolta be. Mikor az egykori táborlakó, Judit kislánya nyári táborba szeretne menni, az elengedés váratlanul nehezen megy. Ezért a film rendezőjeként csaknem 25 év után újra találkozik egykori társaival, hogy együtt értsék meg, hogyan él bennük Epipo, ez a zárt, misztikus és titkokkal terhelt világ.

Az HBO Europe és a Campfilm gyártásában készült film producere László Sára (Káin gyermekei, A létezés eufóriája), executive producerei Závorszky Anna (Aranyélet) és Hanka Kastelicova. További támogatók: Kreatív Európa Media programja, Magyarországi Filmszakmai Adókedvezmény, FilmJus Alapítvány.

A hazai közönség a világpremiert követően elsőként az HBO GO-n láthatja majd a filmet ősszel.

Címkék: kultúra film hbo hbo go

Elindul a Budapest Kertmozi

12 órája

A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése.